Vispak lansirao nove čokolade

Bez autora
Jan 17 2011

Vispak, kanditorska kompanija iz Visokog, u skladu s novim strateškim odrednicama, lansira nove proizvode kojima želi konkurisati na bh tržištu. Naime, ljubitelji Vispakovih Club čokolada od sada će moći uživati i u dva nova okusa. U ponudi su Club čokolada fresh mint i Club čokolada naranča, osvježavajući okus u kombinaciji sa atraktivnom cijenom i privlačnom ambalažom koja prati liniju proizvoda. Kompanija “AS” iz Jelaha postala je vlasnik 83,93 odsto dionica kompanije “Vispak” iz Visokog nakon zaključenja tenderske ponude za kupovinu preostalih 61,88 odsto dionica koje su bile u vlasništvu malih dioničara i fondova. Na osnovu Zakona o tržištu vrijednosnih papira i Zakona o preuzimanju dioničkih društava u Federaciji BiH, te Rješenja o odobrenju tender ponude od Komisije za vrijednosne papire FBiH, kompanija “AS” Jelah je 15. decembra dala obaveznu tender ponudu za kupovinu 61,88 odsto dionica po cijeni od sedam KM po dionici.

Vispak lansirao nove čokoladeVispak, kanditorska kompanija iz Visokog, u skladu s novim strateškim odrednicama, lansira  nove proizvode kojima želi konkurisati na bh tržištu.

Naime, ljubitelji Vispakovih Club čokolada od sada će moći uživati i u dva nova okusa. U ponudi su Club čokolada fresh mint  i Club čokolada naranča, osvježavajući okus u kombinaciji sa atraktivnom cijenom i privlačnom ambalažom koja prati liniju proizvoda.

Kako smo nedavno i objavili kompanija “AS” iz Jelaha postala je vlasnik 83,93 odsto dionica kompanije “Vispak” iz Visokog nakon zaključenja tenderske ponude za kupovinu preostalih 61,88 odsto dionica koje su bile u vlasništvu malih dioničara i fondova.

Na osnovu Zakona o tržištu vrijednosnih papira i Zakona o preuzimanju dioničkih društava u Federaciji BiH, te Rješenja o odobrenju tender ponude od Komisije za vrijednosne papire FBiH, kompanija “AS” Jelah je 15. decembra dala obaveznu tender ponudu za kupovinu 61,88 odsto dionica po cijeni od sedam KM po dionici.

“Kompanija ‘AS’ Jelah je veoma zadovoljna jer je uspješno završila tender za kupovinu dionica na koji se odazvao 121 dioničar koji su nam prodali ukupno 45,81 odsto dionica. U proteklih mjesec dana smo radnicima ‘Vispaka’ isplatili tri zaostale plate te radili na rješavanju drugih problema i analizirali poslovanje. Pred nama je sada zadatak da dodatno razvijamo ‘Vispakove’ brendove poput ‘Zlatne džezve’, ‘Espreso kafe’, ‘Stampi krema’ i drugih, ali i da radimo na povećanju obima proizvodnje i izvoza”, rekao je direktor “Vispaka” Rusmir Hrvić.

Kompanija “Vispak” Visoko je prepoznatljiva po najjačim domaćim brendovima, a kompanija “AS” Jelah je jedan od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda sa jakom mrežom distribucije i zavidnim stepenom tehničko-tehnološke razvijenosti proizvodnih procesa, saopšteno je iz Prime commuinications-a PR agencije “AS” Jelah i “Vispaka”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik